Tapahtumat ja reitit

Kirkkonummi tarjoaa lapsiperheille hauskaa puuhaa ja viikonloppuun saa helposti mahtumaan niin karvaisia eläinystäviä, herkuttelua kuin uimistakin. Tietysti myös luonnossa on mukava piipahtaa ja nauttia eväistä, sillä missään muualla ruoka ei maistu niin herkulliselta kuin ulkosalla. Huikean viikonlopun jälkeen arki maistuukin taas paljon mukavammalta ja seikkailuja on mukava muistella vielä pitkään.

Onnistuneelle viikonlopulle on tärkeää alku, joka tuo heti hymyn huulille. Ja juuri tästä syystä kannattaakin aloittaa Kirkkonummi-viikonloppu vierailemalla kotieläinpiha Rehndahlissa, jossa eläinten puuhat ilahduttavat pieniä ja suuria vuoden ympäri.  Hilantien varrella sijaitseva kotieläinpiha on oiva paikka tutustua eläimiin ja useat niistä tallustelevatkin vapaana pihapiirissä. Katso miten possut tonkivat maata, silitä kissoja ja nauti falabellojen temppuilusta. Ja entä oletko koskaan nähnyt kaunista riikinkukkoa? Rehndahlissa pääset moikkaamaan ihanaa eläinlaumaa ja seuraamaan kotieläinten touhuja mielin määrin.

Eläimellistä menoa seuratessa saattaa pikkunälkä yllättää, mutta ei hätää: Rehndahlin lähistöltä löytyy iki-ihana Maatilapuoti, josta koko porukalle kannattaa napata vastaleivotut pullat ja lasilliset mehua. Ja ehkäpä perheen aikuisille maistuu kupposet kahvia. Maatilapuodista löydätte myös paikalliset herkut kotiin viemiseksi, sillä puodin hyllyt notkuvat paikallisia herkkuja ja ihania tuotteita.

Ulkoilupäivän päätteeksi onkin hemmottelun vuoro ja mikäpä sopisi siihen paremmin kuin meren ääressä sijaitseva hotelli Långvik. Täällä nautit ravintolan herkuista ja mikäli vielä riittää energiaa, niin kuntosali ja allasosasto odottavat sinua.

Seuraavan päivän onnistuneen aloituksen takaa Långvikin ihana brunssi. Nauti lempeää Alku-puuroa, jogurtteja ja rahkaa marjojen, siemenien ja pähkinöiden kera. Energiaa aamuun saat keittiön valmistamista power-shoteista. Brunssiherkuttelun jälkeen koko perhe voi hetkeksi istahtaa elokuvien pariin, sillä Långvik Cinema näyttää sunnuntaisin koko perheelle sopivia pätkiä.

Leffahetken jälkeen ei suinkaan ole aika suunnata suoraan kotiin, sillä pohjoisen Pähkinäpolku kutsuu seikkailijoita luokseen. Luontopolun pituus on 4,4 km, joten se sopii myös pienemmille metsänkävijöille. Polku lähtee Eerikinkartanon Suola-aitalta. Polku kulkee Haapajärven, Kurkistonjärven ja Kalljärven rantojen ja metsien kautta ja päätyy takaisin Suola-aitalle. Matkalla pääset ihmettelemään luontoa ja kulkemaan historiallisissa kauniissa maisemissa.

Kiinnostaako? Tässä linkit tekstissä mainitsemiin kohteisiin:

https://rehndahl.fi/

http://www.maatilapuoti.fi/

http://www.langvik.fi/

http://www.visitkirkkonummi.fi/fi/visitkirkkonummi/palvelu/pahkinapolku/

Yhteystiedot