Aktiviteetit

Tervetuloa Pähkinäpolulle!

Luontopolun pituus on 4,4 km. Polku lähtee Eerikinkartanon Suola-aitalta. Polku kulkee Haapajärven, Kurkistonjärven ja Kalljärven rantojen ja metsien kautta ja päätyy takaisin Suola-aitalle.

Polku on tarkoitettu ainoastaan kävelyyn, ei maastopyörällä eikä moottoriajoneuvoilla ajamiseen. Polulla kuljetaan omalla vastuulla.

Polku merkitään sinisillä paaluilla (Eerikinpolku punaisilla paaluilla). Opastuskohteiden paaluissa on juokseva numerointi.

Polku on helppokulkuinen, mutta ei esteetön. Polku on muutamassa jyrkässä kohdassa vaativa. Kosteissa kohdissa on pitkokset tai murskepohjustus, parissa jyrkässä kohdassa on puuportaat. Polun kulkemiseen kannattaa varata 2-4 tuntia.

Polun varrella on muutama levähdyspenkki, kaksi pöytä-penkkiyhdistelmää, lintutorni Haapajärven rannalla (tulevaisuudessa), laituri Kurkistonjärven rannassa ja havainnointilava Kalljärven luhdassa.

Polun varrella on 19 kohdeopastetta, joiden tiedot löytyvär Kirkkonummen kunnan internet-sivuilta osoitteesta: www.kirkkonummi.fi/pahkinapolku. Kohdeopasteiden paikat on merkitty numeroilla karttaan.