Kulttuuri ja nähtävyydet

Gesterbyn kartanon vanha pihapiirisijaitsee noin puolen kilometrin päässä Kirkkonummen kirkolta pohjoiseen. Kartanon vanhoista rakennuksista on säilynyt navetta ja muutamia aittoja. Päärakennus paloi noin 60 vuotta sitten kun Neuvostoliitto jätti Porkkalan. Alueelle on siirretty tuulimylly Gammel-Tinasta, Masalasta ja aittarakennus Getbergin tilalta.

Kartanon navetan ylisillä säilytetään osaa Kyrkslätts hembygdsförening-yhdistyksen talonpoikaiskokoelmista. Esineet kertovat ajasta, jolloin ihmiset olivat lähes omavaraisia ja valmistivat useimmat tarvikkeensa kotona. Tiloilla ei vielä ollut traktoreita ja maa muokattiin ihmisvoimin ja hevosvetoisilla maatalouskoneilla.

Museon kokoelmista löytyy vaunuja ja rekiä mutta myös talousesineitä, työkaluja sekä esimerkiksi paikkakunnan vanhimmat palontorjuntalaitteet.

Gesterbyn kartanon museo on auki kesäkuussa ja elokuussa sunnuntaisin kello 12–14, lukuunottamatta juhannusta. Auki myös erikseen sovittavina aikoina. Tutustu eMuseon sivuilla.

Gesterbynpolku 1, 02400 Kirkkonummi Kirkkonummen kunta
050 505 3394, 050 3573791