Pyöräilyreitistö

South by Cycle

Pyörän satula on paras paikka kokea Etelä-Suomen ainutlaatuiset maisemat, kulttuuri ja luonto. Uuttamaata ja Kymenlaaksoa halkova pyöräilyreitti vie mennessään taivaanrantaan ja sen taakse, helmestä helmelle.

Noin 900 kilometrin varrella pääsee nauttimaan etelään kätketyistä luontoaarteista. On kankaita ja lehtoja, hiekkarantoja, jokilaaksoja, korpilampia ja pilkahdus ikimetsääkin. Reitti mutkittelee maalaismaisemissa ohi maitolaitureiden ja kyläkauppojen, läpi lehtipuukujien.

Kulttuurihistoria rytmittää kampien pyörittämistä, ja soratieltä voi solahtaa hetkeksi ruukkimiljööseen, linnan puutarhaan tai keskiaikaiseen katunäkymään. Siellä täällä on kartanoita, pienpanimoita ja puolipiiloisia kahviloita. Lepää yö boutique-hotellin huomassa tai herää linnun lauluun
laavulta.

South by Cycle on monipuolinen ja sykähdyttävä pyöräilyreitti, jonka varrelle pääsee hujauksessa junalla, bussilla tai metrolla. Se tarjoaa laatuaikaa kaikille, nautiskelijasta seikkailijaan.

REITIT KIRKKONUMMELLA

Länsi-Uudenmaan Kierros

• Pituus 293 km
  • Korkein kohta 131 m
  • Päällystämätön 70 %
  • Haastavuus (1-10) 5

Länsi-Uudenmaan kierros on ympyräreitti hiekkateitä ja ulkoilureittejä pitkin Helsingistä Nuuksion kansallispuistoon, Lohjanharjulle, Mustion linnalle ja siitä Uudenmaan etelärannikkoa pitkin Inkoon, Siuntion, Kirkkonummen ja Espoon rantojen kautta takaisin Helsingin sykkeeseen. Reitti yhdistää sopivassa suhteessa alueen kauneimpia ulkoilureittejä ja luontokohteita etelärannikon merimaisemiin.

Tutustu >>

Nuuksion kansallispuiston yöretki

• Pituus 90 km
  • Korkein kohta 95 m
  • Päällystämätön 70 %
  • Haastavuus (1-10) 5

Nuuksion kansallispuiston yöretki on visiitti pääkaupungin vilskeestä kansallispuiston rauhaan hyödyntäen pääkaupunkiseudun metrolinjaa, puistoalueita ja ulkoilureittejä. Se on parhaimmillaan kahden ajopäivän yöretkenä Nuuksion kansallispuistossa tai Veikkolassa yöpyen, mutta ajettavissa myös pidempänä päiväretkenä.

Tutustu >>

South by Cycle Kuvia