Evenemang

Hur skapar man en härlig restaurangupplevelse? En vacker miljö, de bästa råvarorna, delikata smaker och en avslappnad stämning. Prova på något nytt, kom till Kyrkslätt och upplev nya smaker. Här finner du Bistro O Mat, som ständigt klättrar på restauranglistorna, Långvik med sina rena smaker och många andra härliga ställen för livsnjutare.

Vi börjar med ett erkännande: i början kändes läget märkligt. Kyrkslätts stolthet Bistro O Mat står bakom en supermarket, precis brevid parkeringsplatsen. Å andra sidan öppnar sig parkvyerna åt andra hållet och den stämningsfulla bistron står precis i brytningspunkten mellan stadsmiljö och natur.

Det är lätt att ta sig till Bistro O Mat, också då man vill lämna bilen hemma. Från tågstationen är det bara en några minuters promenad och för dig som är med bil finns det alltid lediga parkeringsplatser. Låt smakexplosionerna börja!

Stig in och möts av sorlet av prat, klirrandet av glas och en varm stämning. Särskilt under veckoslut är restaurangen mycket populär, så det gäller att reservera bord i god tid.

Bistro O Mat bjuder på riktiga läckerheter, där både skandinaviska och franska rötter syns. Råvaror av hög kvalitet är viktiga för restaraugens ägare; allra helst använder man sig av lokala produkter och ekovaror. På vinlista får särskilt euopeiska viner plats och de delikata desserterna får det att vattnas i munnen.

Menyn ändrar enligt årstid, men vissa favoriter finns alltid där. Sådana är B.O.M burgaren som genom alla år behållit sin popularitet. Prova också på söndagarnas brunch.

Hur mycket god mat får riktigt plats under en helg? Mycket, säger vi och rekommenderar resenärer att prova på hotell Långviks restaurang också. Välj från a la carte - menyn eller prova på Kyrkslättmenyn, som varieras med jämna mellanrum. Finaste råvarorna är hemligheten till den läckra maten.

Långviks brunch skall man heller inte glömma. Eller vad sägs om läcker mat, åtföljt av ett dopp i bassängerna på spa-sidan? Eller varför inte låta maten smälta genom att sjunka ner i fåtöljerna i biografen och njuta av film?

Blev du intresserad? Läs mer här: