Aktiviteter

Att spendera tid i naturen är bra för din hälsa, som många studier har visat. Du bör dock överväga några saker under dessa exceptionella tider.

Det är lämpligt att undvika de mest populära destinationerna som Porkkala, Linlo och rekreationsområdet Meiko. Dessa platser är kända folkmagneter, och där det finns många människor finns det också en ökad risk för COVID-19 smitta. Vi har sammanställt några tips för dig om vad du ska göra under tiden för korona i Kirkkonummi. Du kan åka till en vårresa utomhus ensam eller med din familj som mest.

Har du redan sett koronainformationen från den finska regeringen eller coronavirusinstruktionerna från Parks & Wildlife Finland? Följ myndigheternas instruktioner och föreskrifter!

Risken för smitta är minimal när du flyttar utomhus, förutsatt att du följer några viktiga regler. Håll dig borta från populära lägereldplatser för att undvika mänskliga kontakter. Till exempel är torra toaletter på dessa lägereldar utmanande att hålla extra hygieniska under korona. Du kan förbereda och packa din lunch hemma så att du kan äta den i din integritet på någon trevlig plats längre bort från andra människor. Ge rum till andra vandrare och kom ihåg det säkra avståndet!

När du känner till reglerna kan du njuta av det stora utomhus utan bekymmer. Här är våra tips:

Gå fågelskådning

Våren är tiden för fågelskådning! I Kirkkonummi finns det många fåglarika platser, och till exempel är de kanträckta stränderna i Medvastö-Stormossen ett bra ställe för fågelskådning, särskilt under migrationsperioden. Fågelskådningsplattformen i Morsfjärden ligger på norra stranden av Medvastsundet vid Smedjeviken. Det rymmer 6 till 8 personer åt gången.

För hela familjen: Kaarniaispolku naturspår i utkanten av Nuuksio

Den 2,7 kilometer långa Kaarniaispolku-leden är lämplig även för barn. Leden börjar från parkeringsplatsen för industriområdet Veikkola i Kirkkonummi. Lär känna de majestätiska granträgarna och lavklädda klipporna och blickar mot träskarna från Haaversopakkos anka. Naturspåret är en perfekt plats för att studera hur mångfaldig naturen är och leta efter vårens tecken!

Historiska sevärdheter i Siuntio - Krejansbergets gravhögar

Gå och se några forntida rester från bronsåldern vid Krejansberget i Siuntio! Det är en ganska stigning, men utsikten är fantastisk i toppen. Det finns fem gamla gravhögar i regionen, och tre av dem är lätt synliga på toppen. För länge sedan brukade denna plats vara en klippa vid havet. På en solig dag kan du ta din lunch upp med dig

Lär känna din närliggande skog med hjälp av vårens uppföljning

Hur mycket tid tillbringar vi normalt i vår närliggande skog? Inte mycket, som det kan visa sig: vi nöjer oss förmodligen med att ta ut hunden eller snabbt ha vår dagliga träningsövning. Varför inte ta lite tid att verkligen utforska din närliggande skog! Vilken typ av träd kan du hitta? Eller vilken typ av växter? Din närliggande skog är ett utmärkt ställe att följa vad som händer på våren!

Få och håll dig i form på en cykel

Utforska landskap och vägar i din region på en cykel. Få din träning och frisk luft samtidigt. Det finns många fina cykelvägar i Kirkkonummi, både i staden, på landsbygden och vid havet. Välj din rutt och gå på ett äventyr

Njut av skärgårdsatmosfären

Du kan njuta av landskapet vid havet, men välj en mindre känd plats. Kyrkslätt är delvis avgränsad av havet, så det finns gott om strandlinjer att utforska också utanför Porkkala. Har du varit på Bylandet eller vandrat till exempel på den vackra naturvägen Järsö?

Kontaktinformation

SAKER ATT GÖRA I TIDEN FÖR CORONA - 6 TIPS OM ATT vandra I KYRKSLÄTT? Bilder